Det har aldri før i historien blitt solgt så mange sykler som i 2020. Ikke bare øker sykkelsalg i Moss og i Norge, men over hele verden. I en tid med reiseforbud, restriksjoner og andre inngripende tiltak som hindrer fri ferdsel, prioriterer vi aktiviteter og opplevelser i eget land og aller helst i eget nærområde. Med påsken rett rundt hjørnet vil vi se sykling på landeveiene og etter hvert også i terrenget. I Norge har vi en allemannsrett vi er glad for og vi benytter naturen mer enn noen gang til både sykkelturer og vandringer.

Ikke bare kjøpes det rekordmange sykler men også rekorddyre. For bare 10 år siden var folks mentale pris-terskel ca. kr. 10.000,- Da fikk man en skikkelig bra sykkel. Nå er det helt normalt å kjøpe tråsykler til prisen av en grei bruktbil. El-sykler drar prisene i været og det normale og helt akseptable prisnivået nå ser ut til å være ca. kr. 25 – 45.000,- med eller uten motor.

 

Det er selgers marked!

På grunn av en enorm global etterspørsel, klarer ikke produsenter i Asia å levere nok og langt ifra i tide og prisene går opp som følge av blant annet høyere kostnader i forbindelse med containerfrakt. Shimano, verdens største produsent av komponenter har mange måneders leveringstid på enkelte «brødvarer» som f.eks. kassetter.
I 2021 vil de mest populære sykkel-modellene bli utsolgt allerede før sommeren. Selv om nye sykler er på vei, vil de som kommer inn forsvinne med det samme. I skrivende stund (Mars 2021) har forhandlere allerede lagt sin forhåndsordre for 2022 modeller med levering om et år. Det er et halvt år tidligere enn normalt. Årsmodellene vil også bli forskjøvet. Vi vil oppleve at neste års sykkelmodeller plutselig er tilgjengelige som årets modeller.

Med selgers marked øker også prisene. Der det før var vanlig for sykkelsalg å få en rabatt nærmest slengt etter seg, skrus prisene i været og forhandlerne tar full pris.

 

Gi sykkelen din en velfortjent service

Til tross for bransjens utfordringer vil vi på Sykkelverket gi din sykkel service som fortjent. Ta kontakt for å avtale service nå!
Hvordan opplever du situasjonen? Får du tak i det du trenger? Del dine erfaringer med oss på Facebook.